Winterbostocht (NTFU)

1e RETO Winterbostocht

Op zaterdag 11 februari 2017 organiseert Wielervereniging RETO te Arnhem de ‘RETO Winterbostocht’.

Deze mountainbiketocht met afstanden van 35 of 50 kilometer gaat door mooie bos- gebieden en over heuvelachtig terrein in en rond Arnhem Noord en West. Pittige klimmetjes en technische stukken worden afgewisseld met single-tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. Bij de pauzeplaats kan men zich tegoed doen aan soep, koek en krentenbrood.
Het parcours is nieuw en anders dan RETO-Herfstbostoertocht, die altijd in oktober wordt gereden. De tocht is uitgezet in samenspraak met gemeente Arnhem en Geldersch Landschap om kwetsbare stukjes natuurgebied zo veel mogelijk te ontzien.

De start is tussen 9.30 en 11.00 uur vanaf het clubgebouw van RETO aan de Daam Fockemalaan 1, 6815 DL te Arnhem, vlakbij ziekenhuis Rijnstate. Bij het ziekenhuis Rijnstate kan (gratis!) worden geparkeerd. De tocht kent de mogelijkheid van “scan & go” (zie ook www.ntfu.nl). De deelnamekosten zijn € 6,- (voor NTFU-leden op vertoon van het pasje € 4,-). Na afloop is er de mogelijkheid om je fiets af te spuiten bij het clubhuis. Ook is er voor calamiteiten EHBO aanwezig, zowel in het clubhuis, als op de pauzeplaats.