Winterbostocht

Winterbostocht

28, Sep

2e RETO Winterbostocht

Op zaterdag 10 februari 2018 organiseert Wielervereniging RETO te Arnhem de 2e ‘RETO Winterbostocht’. Nu met een derde afstand: 65 km !

Deze mountainbiketocht met afstanden van 35, 50 of 65 kilometer gaat door de mooiste beboste gebieden en heidevelden in de heuvelachtige omgeving van Arnhem.
Met de 65 km. maakt je een uitdagend uitstapje naar de bossen van Renkum en Heveadorp. Alle routes hebben pittige klimmetjes en technische stukken, die afgewisseld worden met single-tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. Er is ook aan de inwendige mens gedacht. Bij de pauzeplek kan men zich tegoed doen aan onder andere soep en krentenbrood. Voor de 65 km is er een extra mogelijkheid om even op adem te komen bij OVC op sportpark Bilderberg in Oosterbeek.
Het parcours is anders dan RETO Herfstbostoertocht, die in oktober wordt verreden. De tocht is uitgezet in samenspraak met gemeente Arnhem, gemeente Renkum, Geldersch Landschap en Staatsbosbeheer om kwetsbare stukjes natuurgebied zo veel mogelijk te ontzien.

De start is tussen 9.30 en 11.00 uur vanaf het clubgebouw van RETO aan de Daam Fockemalaan 1, 6815 DL te Arnhem, vlakbij ziekenhuis Rijnstate.
Uiterste vertrektijd voor de 65 km. is 10.30 uur.
Bij het ziekenhuis Rijnstate kan (gratis!) worden geparkeerd. De tocht kent de mogelijkheid van “scan & go” (zie ook www.ntfu.nl). De deelnamekosten zijn € 7,- (voor NTFU-leden op vertoon van het pasje € 5,-). Na afloop is er de mogelijkheid om je fiets af te spuiten bij het clubhuis. Ook is er voor calamiteiten EHBO aanwezig, zowel in het clubhuis, als op de pauzeplaats.

Route naar RETO: volg de borden met Ziekenhuis Rijnstate.

Vorig bericht Volgend bericht