Bestelproces

Clubkleding RETO

RETO heeft voor de clubkleding een zomerontwerp (blauw/wit) en een winterontwerp (blauw/zwart). Van beide varianten komt eind 2015 naast een basis kledinglijn ook een luxe kledinglijn. Qua ontwerp is hiertussen geen verschil, maar de luxe kledinglijn is van hogere kwaliteit en er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken op wielerkleding gebied. Hiermee worden leden met verschillende wensen ten aanzien van prijs en kwaliteit een keus geboden.

Welk type kledingstukken er in de basis kledinglijn en luxe kledinglijn worden aangeboden is terug te vinden in onderstaande matrix.

In de webshop is in detail terug te vinden welke producten er kunnen worden besteld met de productnaam zoals die ook terug te vinden is in de teamlijn van Bioracer. Voor een uitleg wat de eigenschappen van de kledingstukken zijn kijk op www.bioracer.com.

Zou je in de toekomst graag bepaalde kledingstukken uit de teamlijn van Bioracer in het assortiment willen hebben meld dit dan bij de kledingcommissie via retoclubkleding@gmail.com. Jaarlijks wordt op basis van populariteit het assortiment geëvalueerd en bijgesteld. Ook éénmalige bestellingen van items zijn bespreekbaar bij voldoende grote aantallen.

Voorraad voor direct verkoop
Als service naar de leden liggen de belangrijkste producten uit de basislijn in het zomerontwerp op voorraad bij ons uitleverpunt, Goossens tweewielers in Velp. Het adres is Nordlaan 32.
Wil je direct kleding kopen of je maat bepalen dan kun je daar terecht. De kledingstukken die hier beschikbaar zijn zijn in bovenstaande tabel gemarkeerd met een *.

Wil je clubkleding die niet op voorraad ligt dan kun je dit bestellen. Het bestelproces verloopt als volgt:

Webshop
Leden van RETO krijgen een bij aanmelding een account voor de webshop. Via de webwinkel van WV RETO kunnen leden de clubkleding bestellen. Ledenbestellingen worden verzameld en twee keer per jaar doorgezet naar de leverancier van de clubkleding (Bioracer). Leden die een kledingbestelling hebben uitstaan, krijgen per email een update van hun order, waarin ze geïnformeerd worden dat deze wordt meegenomen in de eerstvolgende totaalbestelling. Men krijgt na levering door Bioracer opnieuw een update toegestuurd, waarin wordt aangegeven vanaf wanneer de kleding kan worden afgehaald bij Goossens in Velp.

Vaste bestelmomenten vanaf 2016
Vanaf 2016 wordt gewerkt met vaste bestelmomenten om duidelijkheid te creëren naar de leden toe. De vaste bestelmomenten bij Bioracer zijn zo bepaald dat rekening houdend met de levertijd rond 1 april en 1 oktober de kleding wordt uitgeleverd. Op die manier kan elk RETO lid aan het begin van zomer- en winterseizoen beschikken over zijn nieuwe clubkleding.

Het is de verantwoordelijkheid van de leden om te zorgen dat ze op tijd hun bestelling plaatsen in de webshop zodat deze wordt meegenomen met de totaalbestelling bij Bioracer. Het plaatsen van een bestelling in de webshop kan het hele jaar door maar er wordt dus 2 keer per jaar op basis van de geplaatste bestellingen in de webshop een totaalbestelling geplaatst bij Bioracer.

De totaalbestellingen bij Bioracer worden geplaatst op:
• 1 februari
• 1 augustus
Met uitzondering van de kledingstukken die op voorraad zijn bij Goossens in Velp is het dus niet mogelijk buiten de vaste bestelmomenten om clubkleding te kopen!

Minimale bestelgrootte
Per bestelling bij Bioracer moet er een minimaal aantal kledingstukken besteld worden. Indien er onvoldoende besteld is door de RETO leden in de webshop gaat de bestelling niet door.

Communicatie
Om te zorgen dat de leden herinnerd worden om op tijd hun clubkleding bestelling te plaatsen in de webshop zal de kledingcommissie op vaste momenten hierover communiceren. 6 en 4 weken voor het bestelmoment zal hierover op de website een nieuwsbericht geplaatst worden. 2 weken voor het bestelmoment zal een laatste herinnering verstuurd worden per email door middel van een nieuwsbrief. Daarnaast zullen ook de facebook pagina’s van de toer- en wedstrijdafdeling benut worden om leden hierop te attenderen.

Levering & Betaling
Bij het plaatsen van de bestellingen via de webshop is betaling uitsluitend mogelijk via iDeal. Het verschuldigde bedrag voor kledingstukken gekocht vanuit de voorraad bij Goossens in Velp wordt geïncasseerd via de penningmeester van WV RETO.
Vanaf 2015 wordt voor elke bestelling 5 euro vaste kosten gerekend. Reden hiervoor is dat het leveringsproces is gewijzigd. Bioracer sorteert de orders al op de fabriek uit, zorgt dat deze compleet is en deze worden in een tasje per order op jou naam aangeleverd bij Goossens. Voorheen werd alles in één grote doos bij Goossens aangeleverd en daar uitgesorteerd. Vaak ontbrak er iets en moest er eea nageleverd worden. Dat zal met de nieuwe afspraken niet meer voorkomen. De uitgifte van de kleding vindt uitsluitend plaats in de winkel van Goossens Raceshop, Nordlaan 32 in Velp. Kleding wordt niet naar privé-adressen verzonden.

Vragen
Voor vragen over clubkleding kun je terecht bij de kledingcommissie via retoclubkleding@gmail.com.