Clubritten

In de winterperiode stappen veel leden over op de MTB. De maanden oktober en maart zijn meestal overgangsmaanden, afhankelijk van het weer kun je je aansluiten bij een van de clubritten of nog met een groep MTB-ers het bos in gaan. Verder is er in de winterperiode ook de mogelijkheid om mee te doen aan een gezamenlijke spinningtraining bij sportschool IndoorAction tegen een gereduceerd bedrijfstarief op dinsdagavond. Wil je hier meer over weten kijk dan even op de website of laat het even weten op algemeen@reto-arnhem.nl.

WV RETO verplicht haar leden tijdens de clubactiviteiten in clubkleding te fietsen, maar in afwachting van het speciale damestenue mag je voorlopig nog in je eigen kleding rijden (liefst geen clubkleding van andere clubs). Over de uitgifte van deze damestenues zullen we je nog uitgebreid informeren. De basisstukken van de standaard clubtenues zijn wel beschikbaar. Deze kun je passen en aanschaffen bij Fietsenzaak Goossens, IJsselstraat 14 in Velp.

Organisatie op de zaterdag- & zondagochtend
Er zal gestart worden in twee groepen: de b-groep voor basisrijdsters en de a-groep voor gevorderde dames. Als een groep te groot is, wordt deze gesplitst. Elke groep heeft een voorrijder en een groepsbewaker. De voorrijder bepaalt de route en het tempo en rijdt in het tweede of derde wiel. De groepsbewaker rijdt achteraan en zorgt ervoor dat de groep bij elkaar blijft en zich aan de gedragscode houdt. Tijdens de clubrit maken we gebruik van de volgende groepstekens:

  • Commando STOP: de voorrijder steekt een hand op; 
  • Commando VRIJ: de voorrijder geeft dit commando als de weg vrij is en verder gereden kan worden; 
  • Commando LINKS of RECHTS: de voorrijder roept commando en steekt de desbetreffende hand uit; 
  • Commando TEGEN: bij rijdend tegemoet komend verkeer. Iedereen ritst of geeft ruimte; 
  • Commando VOOR: bij het gaan passeren van een stilstaand object en/of het passeren van een fietser c.q. rijdend object; 
  • Commando ACHTER: bij achteropkomend verkeer. Iedereen ritst of geeft ruimte; 
  • Commando LEK: bij pech of lek. Iedereen rijdt naar een veilige plek bijv. een inrit of een brede berm om pech te verhelpen. Blijf niet op de weg staan.

Bij obstakels op de weg: zowel mondeling als in gebaar doorgeven.

LET OP! Bij RETO is het dragen van een valhelm tijdens de trainingen en tochten in clubverband verplicht. Iedereen gehoorzaamt de commando’s en geeft dit door!