Nederlands Club Kampioenschap Dronten

Datum
zo 6 oktober 07:00

Het plan is om een amateur- en jeugdteam af te vaardigen.

Het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) wielrennen wordt door renners beschouwd als hét afsluitende evenement van het wegseizoen voor wedstrijdrenners. "Het mooie aan deze wedstrijd is dat iedereen die lid is van een club eraan kan deelnemen", vertelt Van Varik. Prof of amateur, op het NCK vind je ze allemaal. 

Ongeveer 1000 renners van verenigingen uit het gehele land doen mee op zondag 6 oktober 2024. "Welke profs er meedoen met hun lokale club horen we altijd pas een paar weken van tevoren. Traditiegetrouw dragen ze dan echt hun lokale clubtenu in plaats van het shirt van Visma Laese a Bike", vertelt Van Varik

OOK VOOR VRIENDENTEAMS

Het kampioenschap bestaat uit een ploegentijdrit met vier tot zes renners per team. Er zal in vier categorieën worden gereden (A. elite-belofte, amateur en sportklasse, B. junioren en nieuwelingen, C. vrouwen en D. jeugd). Daarnaast vindt er een speciaal kampioenschap plaats voor bedrijventeams. Ook vriendenteams zijn welkom om zich in te schrijven.

De parcoursen lopen door de gemeenten Dronten en Lelystad, met de start en finish bij Leisure World in Dronten-West. De lengte van het parcours varieert afhankelijk van de categorie van 19 tot 52 km. "Voor publiek is er o.a. een frietkar en een gezellig terras rondom de start bij Leisure World, we maken er ook dit jaar weer wat moois van!", aldus Van Varik.