Wedstrijdwielrennen

Voor fanatieke wielrenners die hard willen trainen en graag koersen met clubgenoten.

Kom wedstrijdwielrennen bij RETO!

Wanneer je als wielrenner op zoek bent naar meer uitdaging of je niveau eens wilt testen dan ben je welkom. Bij die wielrenafdeling van RETO kun je laagdrempelig kennismaken met het rijden van wedstrijden. Buiten een goede conditie, zijn ook behendigheid en koersinzicht minstens zo belangrijk. Wil je graag criteriums, klassiekers en tijdritten rijden, dan ben je bij RETO aan het goede adres.

Van beginner tot ervaren

Van beginner tot ervaren

Wil je beginnen of ben je een (zeer) ervaren wedstrijdrijder? Bij RETO zit je goed van nieuwelingen en junioren tot en met de elite/beloften en masters.

Trainingskoers op Papendal & open wegtraining

Trainingskoers op Papendal & open wegtraining

Op de dinsdagavond trainen we samen op Papendal waar wij trainingswedstrijden organiseren. Als RETO lid kun je gratis deelnemen. Op donderdagavond is bij het clubhuis van RETO een Open Wegtraining, ook voor niet-licentiehouders.

Meer dan alleen trainen

Meer dan alleen trainen

Er worden tal van activiteiten zoals clubwedstrijden, trainingsweekenden en gezamenlijke toertochten georganiseerd. Ook krijg je toegang tot RETO social media netwerkgroepen.

Kom ook wedstrijdwielrennen!

Kom ook wedstrijdwielrennen!

Hard trainen en samen koersen voor wielrenners die wedstrijden willen gaan rijden. Bij RETO hebben we goede mogelijkheden voor alle typen rijders.

Wedstrijdwielrennen samengevat

Voor?
Wielrenners vanaf 14 jaar
Voor fanatieke renners
Wat?
Wedstrijdwielrennen
Dinsdagavond: Trainingscompetitie op Papendal en wedstrijden
Wanneer?
Dinsdag en Donderdag om 19.00 uur en zondag om 09.00 uur
Op verschillende locaties

Kom bij ons wielrennen!

Kom een keer proeftrainen

Kennismaken? Je mag altijd drie keer vrijblijvend meedoen voor je besluit of je lid wordt. Het lidmaatschap is heel vrijblijvend. Kom je af en toe mee trainen of elke week? Het kan allemaal. Op donderdagavond is er een Open Wegtraining bij ons clubhuis, prima om je niveau te testen!

Aanmelden proeftraining donderdagavond

Word wedstrijdwielrenner bij RETO

Ben je enthousiast geworden en heb je ambities om wedstrijden te rijden bij RETO, dan hebben we daar zeer goede mogelijkheden voor. Nieuwe leden zijn het gehele jaar welkom. Zodra we je aanmelding binnen hebben nemen we contact met je op.

Word nu lid!

Dinsdagavond competitie Papendal

RETO organiseert van april tot september op dinsdagavond trainingswedstrijden. Locatie is het wielerparcours op Nationaal Sportcentrum Papendal (bij Arnhem). Een doel van de competitie is om (beginnende) wielrenners een kans te geven ervaring op te doen.

Lees hier meer

KNWU licentie

Als wedstrijd renner van RETO kun je een KNWU licentie aanvragen. Er zijn drie soorten KNWU-licenties, afhankelijk van je plannen en wedstrijdambities.

Lees meer over de KNWU licentie

Dutch Food Valley Cycling Team

Heb je grotere wedstrijdambities en wil je als elite-/belofterenner uitkomen voor RETO? Hiervoor hebben wij een samenwerkingsverband met Dutch Food Valley Cycling Team – samen met vier andere verenigingen binnen de regio Gelderse vallei. Dit team is er voor renners die de ambitie hebben een nationaal en internationaal programma te rijden.

Lees meer over DFVCT

Gedragsregels clubritten en trainingen

Veiligheid is belangrijk. Samen uit en samen veilig weer thuis is ons motto. Hiervoor zijn (gedrags)regels erg belangrijk tijdens clubritten en trainingen. Lees daarom onze gedragsregels, zodat ook jij goed voorbereid bent.

Lees de regels

Samen hard trainen en koersen

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik lid worden van RETO?

Heb je ambities om wedstrijden te gaan rijden bij RETO, dan hebben we daar zeer goede mogelijkheden voor. Wil je net beginnen of ben je (zeer) ervaren wedstrijdrijder, bij RETO zit je goed van junioren/nieuwelingen tot en met de elite/beloften en masters.

Je betaalt als RETO-wedstrijdrenner € 65,- lidmaatschap per jaar waarbij je ook automatisch lid bent van de KNWU. Voor het rijden van wedstrijden heb je daarnaast nog een KNWU-licentie nodig (per jaar of dag).

Na je aanmelding ontvangt je automatisch bericht van ontvangst. Vervolgens nemen we contact met je op voor een intakegesprek om te praten over je ambities, wat is je niveau, wat wil je leren enzovoort. Zodat je een ‘goede landing’ bij RETO gaat krijgen.

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?

Je profiteert van de volgende RETO-wedstrijdrenner voordelen:

 • (instap) trainingen op niveau
 • gratis deelname dinsdagavond-competitie Papendal
 • zondagochtend clubritten met niveaugroepen
 • toegang tot RETO social media netwerkgroepen
 • clubkleding van topmerk Specialized, per set vele euro’s voordeel
 • gratis deelname aan RETO-wedstrijden en toertochten
 • korting op sportvoeding via Fuel Your Club
 • KNWU-ongevallenverzekering: max €50.000 bij blijvende invaliditeit of €10.000 bij overlijden
 • KNWU-aanvullende rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering
 • extra bij te verzekeren: fietsverzekering, zorgverzekering, KNWU- reisverzekering
 • tip: indien je voor een extra NTFU-lidmaatschap kiest, is je fiets tot €1.000 verzekerd. Zie ook de voordelen bij onze toer-lidmaatschap. Je betaalt dan voor RETO+KNWU+NTFU lidmaatschap een all-in bedrag van €100,- per jaar.
Hoe begin ik met wedstrijdrijden?

Iedereen heeft ooit zijn eerste wedstrijd moeten rijden. We begrijpen dus heel goed dat dit spannend is. Echter, we hebben genoeg ervaren wedstrijdrenners en wij kunnen jou begeleiden naar jouw eerste wedstrijd. Een wedstrijd rijden is namelijk meer dan alleen maar hard kunnen fietsen. Hier gaan we jou zo goed mogelijk in proberen te begeleiden. Na je aanmelding tot lid nemen we contact met je op voor een persoonlijk advies.

Is clubkleding verplicht?

Het dragen van clubkleding is verplicht tijdens clubactiviteiten.

Welke wedstrijden organiseert RETO zelf?

Trainingswedstrijd semi-klassieker Homoet
In maart zijn we gestart met een nieuwe trainingsopzet: de semi-klassieker Homoet. In en rondom Homoet in de Betuwe nabij Arnhem organiseren wij een trainingswedstrijd tot 80-100 km op een afgesloten parcours van 4,0km in competitieverband. Voor categorieën vanaf nieuwelingen, zowel dames als heren. De uitslag telt mee voor het eindklassement van de Dinsdagavond competitie Een belangrijk doel is om wielrenners, die (te) weinig in de gelegenheid zijn om in het weekend een wedstrijd te rijden, of wielrenners die het niveau van de reguliere KNWU wedstrijden (nog) niet aan kunnen, kans te geven hun wedstrijden te rijden en ervaring op te doen.

Ronde van de Paasberg
Deze wielerronde is door één van de fraaiste stadswijken van Arnhem. Een prachtig dal met sportvelden, omsloten door stijlvolle woningen. Niet voor niets dat RETO hier al meer dan 50 jaar in mei/juni haar wielerronde organiseert voor alle categorieën. Start en finish zijn op de Kloosterstraat, ter hoogte van de van Maerlantstraat, parkoerslengte is 1100 meter. Er worden wedstrijden van 50 tot en met 80 km gekoerst. Deelname staat open voor jeugd, nieuwelingen, junioren, funklasse, sportklasse en een dikke banden race.

Wielerronde van Elden
Elk jaar weer is deze ronde rond Vaderdag in juni de leukste wielerronde van de regio. RETO ondersteunt en helpt bij de organisatie. De ronde van Elden is een begrip voor alle wielrenners die graag sportief bezig zijn en ook kunnen genieten van gezelligheid rondom de koers. Voor de jongsten is er om van het wielrennen te proeven ook een echte Dikke Banden Race. De laatste editie in de Elite-klasse is zelfs gewonnen door RETO lid Pieter Frolichs.

Clubchallenge inclusief clubkampioenschappen
In samenwerking met onze belangrijke sponsoren organiseren we in juli de RETO Clubchallenge, strijd & fun op 1 dag. Met clubkampioenschap-finales voor alle categorieën, ook voor de fanatieke niet-licentie houders. Gevolgd door een Ernhèmse estafette voor mixteams met geweldige prijzen, bbq & dj, samen live genieten op een groot scherm van een Tour de France etappe, een Wattage-challenge, kinderfun. En niet vergeten worden traditioneel onze belangrijke vrijwilligers & sponsoren ook speciaal in het zonnetje gezet!

Waar kan ik mijn ideale fietshouding laten bepalen?

Onze sponsor fietsspeciaalzaak Roelofs met Marc Roelofs en zijn bevlogen team helpen je graag met een passend Specialized Retül bikefit voor het aanmeten van een juiste fietspositie. Dit resulteert in een uiterst nauwkeurige 3D dynamische fietsmeting. Met als 3 belangrijke speerpunten: Comfort, Blessure preventie, Efficiëntie. Neem contact op met Roelofs, doe de quickscan en ervaar het gemak van de juiste fietspositie.

Roelofs ondersteunt RETO naast een financiële ondersteuning ook met het onderhouden van leenfietsen en advies/pasmogelijkheden van onze clubkleding in hun winkel aan de G.A. Nispenstraat 1 Arnhem.

Waar kan ik terecht voor advies over een racefiets?

Onze sponsor fietsspeciaalzaak Roelofs met Marc Roelofs en zijn bevlogen team helpen je graag met een passend advies met de beste merken als Specialized, Santos, BMC en Isaac.

Roelofs ondersteunt RETO naast financiële ondersteuning ook met het onderhouden van leenfietsen en advies/pasmogelijkheden van onze clubkleding in hun winkel aan de G.A. Nispenstraat 1 Arnhem.

Biedt RETO trainingsschema's aan?

Nee, dit is maatwerk en verschilt per renner en zijn ambities en doelen.

Enthousiast geworden?

Vragen? Neem contact op

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden bij de meest gestelde vragen? Neem dan contact met ons op.

Pieter Frohlichs

Pieter Frohlichs

Wedstrijdwielrennen - Amateurs, sportklasse, elite en beloften

Dennis Jongste

Dennis Jongste

Wedstrijdwielrennen - Nieuwelingen en junioren