MTB, gravel en veldrijden (cyclocross)

RETO biedt allerlei mogelijkheden en activiteiten op het gebied van MTB gravel en veldrijden (cyclocross).

Ontdek de offroad mogelijkheden!

In één van de mooiste fietsomgevingen van Nederland biedt RETO voor elke offroad-liefhebber aantrekkelijke activiteiten en uitdagingen. Of je nu wegwielrenner bent die in de winter offroad zijn conditie op pijl houdt, aan veldrijden,gravellen doet of het hele jaar een fanatieke MTB-er bent, bij RETO zit je goed.

MTB

MTB

Ontdek de fijne kneepjes van het mountainbiken en de prachtige trails rond Arnhem! Bij RETO bieden we speciale MTB trainingen aan, tijdens de trainingen zal de basis kennis en kunde van het mountainbiken worden getraind.

Veldrijden (cyclocross)

Veldrijden (cyclocross)

Steeds meer wielrenners pakken in de wintermaanden de veldrijfiets/cyclocrosser, om zo hun conditie op peil te houden. Veldrijden is zeer goed te combineren met het wielrennen op de weg omdat de geometrie van een veldrijfiets goed aansluit op de geometrie van een racefiets.

Eigen trainingsfaciliteiten

Eigen trainingsfaciliteiten

Op ons parcours, veld 9, bij het clubgebouw (sportpark 't Cranevelt) organiseren wij van september tot januari veldrijtrainingen en van februari tot mei mountainbike trainingen. Alle leden (jeugd + senioren) met een mountainbike of veldrijfiets/cyclocrosser kunnen aan deze trainingen deelnemen.

Gravel

Gravel

Offroad samengevat

Voor?
Leden van 8 jaar en ouder
Wat?
MTB en veldrijden (cyclocross)
Trainingen en wedstrijden
Wanneer?
Van september tot mei
Op veld 9 bij het clubgebouw

Ga offroad met RETO

Kom een keer proeftrainen

Kennismaken? Je mag altijd drie keer vrijblijvend meedoen voor je besluit of je lid wordt. Het lidmaatschap is heel vrijblijvend. Kom je af en toe trainen of elke week? Het kan allemaal.

Aanmelden proeftraining

Word lid bij RETO

Ben je enthousiast geworden en wil je lid worden van RETO? Dan kun je je gelijk aanmelden. Nieuwe leden zijn het gehele jaar welkom, ook midden in het seizoen.

Word nu lid!

MTB

De eerste dinsdag in februari t/m eind mei bieden wij MTB trainingen aan op veld 9 bij het clubgebouw op sportpark 't Cranevelt. Tijdens de trainingen wordt de basis techniek van het mountainbiken uitgelegd en geoefend. Zoals het van de fiets afspringen in verschillende situaties, bochten, door zand fietsen, heuvels op en af, schuine kanten rijden etc.

Lees meer over mountainbiken

Veldrijden (cyclocross)

Van september tot januari bieden wij veldrijtrainingen aan op veld 9 bij het clubgebouw op sportpark 't Cranevelt. Dan vinden ook de meeste wedstrijden plaats. We bieden trainingen aan voor de jeugd, beginners en meer ervaren veldrijders.

Lees meer over veldrijden/cyclocross

Gravel

November t/m Februari gelegenheid voor een mooie gravelrit. Bij slecht weer ook buiten deze periode.Dit wordt tijdig gecommuniceerd via de whatsapp kanalen van Reto.

Lekker smerig op de fiets!

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat kost het lidmaatschap?

Elk lid betaalt € 65,- per jaar lidmaatschap. Als RETO lid ben je automatisch lid van de NTFU.

Ben je daarnaast van plan wedstrijden te gaan rijden, dan kies je voor het KNWU-lidmaatschap. Voor deelname aan de toerriten en -tochten volstaat een basislidmaatschap, je hoeft dan geen KNWU lid te zijn.

Wat zijn voordelen van mijn lidmaatschap?

Je profiteert als lid van RETO van de volgende voordelen:

  • clubritten en trainingen op verschillende niveaus
  • dinsdagavond zomerritten
  • gratis deelname Dinsdagavond competitie Papendal
  • jouw optimale fietsafstelling mogelijk bij Fietsspeciaalzaak Roelofs
  • toegang tot RETO social media netwerkgroepen
  • clubkleding van Specialized tegen aantrekkelijke prijzen
  • gratis deelname aan RETO wedstrijden en toertochten
  • korting op sportvoeding via Fuel Your Club
  • NFTU en KNWU verzekeringen (afhankelijk van je type lidmaatschap)
Wat heb ik nodig?

Zorg voor een fiets die technisch in orde is. Daarnaast is het dragen van een helm tijdens trainingen en andere activiteiten verplicht.

Is clubkleding verplicht?

Het dragen van clubkleding is verplicht tijdens clubactiviteiten. Lees hier meer over clubkleding en het bestellen ervan.

Welke veldrijtraining past bij mij?

De jeugd training is voor leden tussen 8 en 14 jaar.

De basis training van 15 jaar en ouder is voor iedereen die nog weinig tot geen ervaring heeft op het gebied van veldrijden. In de trainingen wordt de basis getraind zoals: van de fiets afspringen in verschillende situaties, het opspringen van de fiets, de fiets schouderen en vervolgens bijvoorbeeld een trap oplopen, bochten techniek etc.

De gevorderden training van 15 jaar en ouder is voor iedereen die al meer ervaring heeft met veldrijden en met andere wedstrijdrijders samen wil trainen.

Wanneer zijn er veldrij/cyclocross wedstrijden?

De wedstrijden beginnen in september en eindigen half februari. De wedstrijdrijders zijn dan actief in de GOW-competitie en/of bij de KNWU aangesloten wedstrijden. Lees hier meer over de GOW-competitie.

Kan ik dit combineren met wegwielrennen?

Steeds meer wielrenners pakken in de wintermaanden de veldrijfiets, ook wel cyclocrosser, om zo hun conditie op peil te houden. Veldrijden is zeer goed te combineren met het wielrennen op de weg omdat de geometrie van een veldrijfiets goed aansluit op de geometrie van een racefiets.

Vragen? Neem contact op

Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden bij de meest gestelde vragen? Neem dan contact met ons op!