De vereniging

Wielervereniging RETO; passie voor fietsen!

RETO is een actieve wielervereniging uit Arnhem met meer dan 550 leden. Een vereniging voor mensen die fietsen in de eerste plaats een gezonde vorm van vrijetijdsbesteding vinden. Het clubgebouw van RETO staat midden in één van de mooiste fietsomgevingen van Nederland. Denk aan de Posbank, de Emmapiramide, de Lange Juffer en vele andere mooie beklimmingen in een bosrijke omgeving. Een prachtige plek voor trainingen, clubritten en wedstrijden onder professionele begeleiding!

RETO is er voor iedereen

Door het veelzijdige karakter van de vereniging kan iedereen van jong tot oud, van recreatief tot fanatiek op elk fietsgebied aan zijn trekken komen. Zo kun je bij RETO in clubverband:

  • je grenzen verleggen door als licentiehouder prestatiegericht wedstrijden te rijden en zo te trainen op snelheid;
  • je conditie op peil houden door mee te doen aan clubritten en georganiseerde toertochten op de weg;
  • wedstrijdgericht MTB'en door de prachtige bossen rondom Arnhem;
  • de winter doortrainen op de spinning bike of op de MTB met mooie bos- en veldtochten;
  • op jonge leeftijd als jeugdlid spelenderwijs de fijne kneepjes van het ‘wielermetier' aanleren onder deskundige begeleiding.

Overigens wordt er bij RETO niet alleen maar gefietst. Uiteraard kun je na een lekkere club- of trainingsrit in ons fraai gelegen clubgebouw met RETO-leden je wielerprestaties en andere ervaringen delen of nieuwe sociale contacten aangaan. De kantine van RETO wordt beheerd door een enthousiaste kantinecommissie en deze heten u dan ook van harte welkom. Tijdens de zondagochtendritten kun je hier altijd terecht voor een hapje & drankje.

RETO is lid van zowel de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) als de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Leden van de wedstrijdafdeling van RETO worden automatisch lid van de KNWU en leden van de toerafdeling van RETO worden automatisch lid van de NTFU.

Of je nu met een racefiets op de weg fietst of met de mountainbike het bos in gaat, RETO biedt voldoende mogelijkheden op elk niveau en elke leeftijd.

Mensen die fietsen

RETO Clublied

Bekend is dat veel van onze leden met carnaval net zo fanatiek zijn als bij RETO op de fiets. Dat komt goed samen in ons clublied.

RETO RETO, de trappers in het rond ...
Met gesmeerde kuiten en blaren op je ...
RETO,RETO, de trappers in het rond
Alle dagen fietsen, dat is toch zo gezond