Nieuws en uitslagen

Zo blijf je op de hoogte

Wielerclinic voor meiden en dames - start je seizoen optimaal!

Zondag 21 april 2024 Op zondag 21 april ben je welkom bij wielervereniging RETO. Speciaal voor alle meiden en dames van RETO organiseren we dan voor een clinic om het wegseizoen goed te starten. Heb je een vriendin die ook fietst maar (nog) niet lid is van RETO, neem haar vooral mee. De clinic is voor alle sportieve niveaus!

21 april

Uitslagen en stand EIGHT Dinsdagavondcompetitie Papendal

EIGHT Dinsdagavondcompetitie Papendal - uitslagen en standen Wat wordt er weer intensief gekoerst op dinsdag! Er wordt menig pijntje geleden en afgezien. Hieronder in de bijlage de stand. Let op: 28 mei, 4 en 11 juni is er geen koers in verband met evenementen op Papendal.

10 april

Voorbereidingen Omloop van Schoonderlogt 24 maart in volle gang

Voorbereidingen Omloop Schoonderlogt 24 maart in volle gang Op zondag 24 maart organiseert RETO haar 3 editie, de Omloop van Schoonderlogt! Op uitdagende en geschiedenisvolle wegen zal er op een 4,2 km parcours in de Betuwe gestreden worden voor de overwinning. Er zal in verschillende categorieën gereden worden, van de nieuwelingen tot en met masters. De voorgaande edities waren volgeboekt en de inschrijvingen lopen storm. De wedstrijd zal rondom het Landgoed van Schoonderlogt plaatsvinden. Dit landgoed kent een indrukwekkende geschiedenis. Zo was deze plek tijdens de Operatie Pegasus het hoofdkwartier van de US 01st Airborne Division onder bevel van majoor Richard Winters. Daarnaast is het landgoed als decor gebruikt voor de serie Band of Brothers. Kortom, genoeg indrukwekkende verhalen te vertellen voor en na de wedstrijd. De wedstrijd zal voor bijna iedereen toegankelijk zijn. Daarom rijden verschillende categorieën met elkaar in één peloton. (daginschrijving is mogelijk, echter vol = vol). Programma (onder voorbehoud): A-Peloton 90 min en 3 ronden - Start om 10.00 Junioren, Belofte, Elite, Amateurs, Masters , Sportklasse en Dames B-Peloton 70 min en 3 ronden - Start om 10.01 Nieuwelingen, Junioren, Amateurs Sportklasse, Masters, Startlicentie en Dames. Permanence & kleedgelegenheid: Schoonderlogt farm - Logstestraat 6 Elst Parkeren: Stationsstraat in Valburg (langs zijkanten) een prachtige Betuwse ronde van 4,2 km rondom buurtschap Homoet in Elst o.a. langs de Linge. Afgelopen jaren waren we telkens volgeboekt met rijders uit het hele land en nu loopt het ook storm met de inschrijvingen. De omloop komt mede tot stand met steun van de Gemeente Betuwe, Eight, Ekris, Fietsspeciaalzaak Roelofs en

24 maart

Herfstbostocht in de pers: samen het goede voorbeeld!

𝐇𝐞𝐫𝐟𝐬𝐭𝐛𝐨𝐬𝐭𝐨𝐜𝐡𝐭: 𝐆𝐫𝐨𝐞𝐭𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐩𝐥𝐚𝐚𝐭𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐫𝐠𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐨𝐩 𝐡𝐞𝐭 𝐛𝐨𝐬𝐩𝐚𝐝 Het was onverwacht droog en zonnig afgelopen zaterdagochtend, een enorme meevaller voor onze Toertochtcommissie en de 60 actieve vrijwilligers van Airborne MTB en RETO.Met een record aantal daginschrijvers van 185 kwam het totaal aantal deelnemers op bijna 500. Een prachtig resultaat met vele spontane complimenten voor de gehele organisatie van gefinishte deelnemers. De ArnhemseBosFietsCoalitie heeft afgelopen jaar in goed overleg met de gemeente Arnhem, boswachters, de bewoners, natuur-belangenbehartigers, manegehouders & ruiters en wandelaars in en rondom Schaarsbergen een werkbare oplossing gevonden om het bosfietsen, wandelen en paardrijden samen te reguleren. Zodat vele bospaden openblijven voor bosfietsers en onze toertochten door dit unieke natuurgebied kunnen blijven plaatsvinden. Afgelopen zaterdag hebben we met gemeente Arnhem, wielerbond NTFU, alle betrokkenen én bijzondere gasten een extra statement gemaakt. Recreëren in de bossen betekent elkaar ontmoeten. Daarom hebben we samen het goede voorbeeld gegeven door ondertekening van de landelijke Buitencode-campagne 'Ruimte voor elkaar, sportief gebaar'. Immers een positief gebaar bij ontmoetingen in het bos (en op de weg) doet wonderen. Onder begeleiding van twee herauten met trompet te paard van Stal Mansour hebben wethouder sport Bob Roelofs, MTB Olympisch kampioen Bart Brentjes en Maarten Tjallingi, oud-profrenner en fietsburgemeester van Arnhem, samen met alle andere gasten en deelnemers hun handtekening gezet onder de Buitencode. Zelfs Annemiek:) Aan alle vrijwilligers en gasten die hebben meegedaan aan deze mooi dag dank je wel. En een extra bedankje voor de sponsoren EightMedia, Fietsspeciaalzaak Roelofs, Ekris BMW&MINI , BYENutrition voor hun sportsupplementen en CyclOn Bike Care voor de technische ondersteuning en wasstraat. Onze clubfotograaf Diederik Mittendorp laat ons nog even nagenieten.

6 november

Lintje van de Koning voor Peter Hilhorst

Vandaag 4/11 was een unieke dag voor Peter Hilhorst en daarmee ook RETO. Wij kennen binnen de vereniging ereleden en leden van verdiensten. Vandaag kwam daar een nieuwe dimensie bij, namelijk een lintje van de Koning voor Peter zijn vrijwilligersbijdragen. Wat kan een mens betekenen voor zijn omgeving! Of het nou voor de atletiekvereniging CIKO66 of de wielervereniging RETO is, hij vindt nog de energie voor de totstandkoming van het buurthuis 't Knooppunt in Valburg. Tevens had Peter ook tijd voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en sporten zelf. Vroeger razendsnel op de halve marathon en hij fiets nog steeds menig kilometer. Een korte opsomming van alleen Peter zijn RETO bijdrage: lid van verdienste (2018) bestuurslid als Penningmeester (2005 tm 2017) commissielid toer, kantine, winterbostocht (opgeteld 43 jaar) vrijwilliger (23 jaar) En misschien nog wel het fijnste aan Peter. Zijn karakter, vriendelijk, meedenkend, innemend en zeer bescheiden. Heel dik VERDIEND Peter. Je bent een parel voor Valburg en RETO.

6 november

Gaby van Caulil MTB Marathon 50+ Nederlands Kampioen

Gaby van Caulil, dit jaar steevast in de top bij de Masters 50+ NK’s met twee vierde plaatsen bij de cross en op de weg, was supergemotiveerd 8 oktober jl. voor de 90 km NK ATB Marathon rond de Keutenberg in Eijsden. Op 65 km wist hij de nummer 2 te lossen en kwam solo over de finish. Zoals hij zelf zegt: “het was een ideaal parcours voor mij met veel klimwerk van 3 tot 5 minuten”. Van harte gefeliciteerd Gaby met een meer dan verdiende NK-titel voor je! En een heroïsche plek ‘in the hall of fame’ van 103 jaar RETO-kampioenen.

9 oktober

Winter programma '23-24

Winterprogramma Jeugd Voor de jeugd van 8 t/m 14 jaar bieden we van september t/m januari veldrit/cyclocross trainingen aan op dinsdag en donderdag van 18.00 - 19.00 uur. Plaats: sportpark 't Cranevelt. Toer clubritten Vanaf 1 november worden voor de zondagen gpx-routes aangeboden op onze website. Deelname geschiedt zonder clubbegeleiding door wegkapiteins. De start is om 9.30 uur en wie komt organiseert de ritten met elkaar. Zorg onderweg goed voor elkaars veiligheid. Crosscompetitie Elke winter organiseren we een reeks van crosswedstrijden op 't Cranevelt. Zie ook onze clubactiviteiten-agenda. Wil je meedoen, meldt je even aan bij Thanas 06-54347171. Cross/Mtb-trainingen Vanaf september t/m januari bieden we veldrit/cyclocross trainingen aan op sportpark 't Cranevelt: Voor senioren (15+ jaar) bieden we beginner/basis trainingen aan op dinsdag en donderdag van 19.00 - 20.00 uur. Voor senioren (15+ jaar) bieden we gevorderden trainingen op woensdag van 19.00 - 20.30 uur.

2 oktober

Coen de Wit Nederlands Kampioen Tijdrijden Masters50+!

Vorige week vond in Rheeze het KNWU NK Tijdrijden Masters plaats georganiseerd door Harderberger WSV. Op een parcours van 6,3 km werd in twee ronden Coen de Wit de allerbeste tijdrijder Masters50+ van Nederland. En hoe, met een eindtijd van 17:13 minuten was hij 1 seconde sneller dan nr. 2 en 3 seconden van nr3! Gefeliciteerd Coen met deze geweldige (spannende) prestatie.

18 september

Veldtrainingen & crosscompetitie CX/XC weer van start

Het veldseizoen gaat weer van start. Voor wie: licentie én niet-licentierijders, open deelname ook voor MTB'ers Plaats: Clubhuis & middenterrein parcours veld 9 Trainingen: elke donderdagavond 18u Jeugd en 19u 14+ & senioren Crosscompetitie: Zie ook onze webkalender activiteiten & volg Facebookpagina Wedstrijdrijders RETO Arnhem https://www.facebook.com/groups/276051765847629 Wil je deelnemen, meldt je dan even bij a_stefanes@hotmail.com

13 september

5 oktober Thema-avond: Clubritten & veiligheid

Wil je ook een bijdrage leveren aan het veilig fietsen tijdens clubritten? Elk jaar organiseren we meer dan 120 clubritten op de zon- en dinsdagen. En merken we dat het steeds drukker wordt op de weg. Met de ambassadeurs, routebouwers, wegkapiteins en je eigen verantwoordelijkheid streven we naar 'samen uit en veilig weer thuis' tijdens onze clubritten. Valpartijen horen (helaas) bij het wielrennen, maar een groot deel ervan is te voorkomen. Ook het afgelopen seizoen bij RETO. Daarom organiseren we de Thema avond: RETO clubritten & veiligheid Voor: routebouwers, ambassadeurs, wegkapiteins & betrokkenen bij valpartijen Wanneer: donderdag 5 oktober Waar: 19.15-21:30u Clubhuis RETO 1. 19.30u start programma 2. NTFU: Fietsen en veiligheid 3. RETO bevindingen & feed back 2023 4. Interactieve brainstorm in groepjes 5. Waar gaan we in 2023 verbeteren? Met een biertje en bitterbal erbij :)))) Voel je als lid ook verantwoordelijk om mee te denken en/of handige tips te geven, meldt dat dan even aan Jeroen Nijenstein, bestuurslid toerzaken toerzaken@reto-arnhem.nl

27 juli

Vooraankondiging: 4 november Herfstbostocht MTB & Gravel

Op zaterdag 4 november 2023 organiseren RETO en Airborne MTB de bekende Herfstbostocht MTB & Gravel. Deze tocht met afstanden van 50, 65 en ?km gaat door de mooiste bosgebieden en heidevelden in het heuvelachtige terrein in en om Arnhem. Pittige klimmetjes en technische stukken worden afgewisseld met single tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. Bij de pauzeplek kun je de energievoorraad weer aanvullen. Vanaf 9.00 uur kan je starten. De start is bij het clubhuis van RETO vlakbij ziekenhuis Rijnstate. Parkeren is gratis en na afloop kan je de fiets afspuiten. Inschrijven kan vanaf 15 augustus 2023 via https://www.fietssport.nl/toertochten

27 juli

Jeugd trainingschema najaar 2023

Kijk hieronder voor het jeugdschema vanaf 15 augustus 2023! 15-aug. dinsdag. weg. Papendal 22-aug. dinsdag. weg Papendal 24-aug. donderdag. weg Cranevelt 29-aug. dinsdag. weg Papendal 31-aug. donderdag. veld Cranevelt 5-sep. dinsdag. weg Papendal 7-sep. donderdag. veld Cranevelt 12-sep. dinsdag. weg Papendal 19-sep. donderdag. veld Cranevelt 26-sep. dinsdag. weg Papendal 28-sep. donderdag. veld Cranevelt

20 juli

Dinsdagavond competitie start op a.s. dinsdag 11 april

We gaan weer start met met onze Dinsdagavondcompetitie. De eerste gelegenheid daartoe is as dinsdag 11 april , om 19.15u. Tijd en plaats zijn dezelfde als jullie gewend zijn: Sportpark Papendal in Arnhem.

11 april

9 juli RETO Zomerfeest & challenge

9 juli RETO's Zomerfestijn & challenge Zin in een geweldige dag met andere leden van RETO? Na het succes van vorig jaar, organiseren we de 3e editie van RETO's Clubchallenge. Zet daarom ons Zomerfeest & Challenge op zondag 9 juli in je agenda! Op Arnhems Buiten is van 12.00 tot 19.00 uur van alles te beleven. Clubkampioenschappen (ook niet-licentiehouders), Team challenge estafette, bbq én DJ. Inclusief live de finish van de touretappe naar Puy de Dome. Een mooie gelegenheid om elkaar ook eens 'naast de fiets' te treffen. Daarnaast zetten we alle vrijwilligers extra in het zonnetje! We verheugen ons op je komst meldt je ook aan. Zie hieronder het programma. Tot 9 juli! Namens het bestuur & clubchallengecommissie

29 maart

RETO Bijzonder Gaby van Caulil

RETO BIJZONDER – GABY VAN CAULIL Februari 2023 RETO Arnhem telt ruim 550 leden en die hebben allemaal een bijzonder verhaal. Vandaag in ‘RETO Bijzonder’: Gaby van Caulil.

3 maart

Inschrijving Eifel-trainingsweekend 13 t/m 16 april geopend

Onze enthousiaste buitenlandcommissie is het gelukt om een zeer aantrekkelijke buitenland weekend van 13 - 16 april te organiseren in de Eiffel. De buitenlandreis is voor alle disciplines: dames en heren, toer en wedstrijdrijders vanaf 14+, introducees zijn ook welkom!

3 maart

Airborne Klimtocht heeft NTFU keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’

Winterbostocht krijgt speciaal NTFU keurmerk! 5 februari organiseerden RETO en Airborne MTB met veel succes de Winterbostocht. Met dit jaar voor het eerst een 100km mtb- en 70 km gravelroute. Beide uitbreidingen van het programma bleken een grote aantrekkingskracht te hebben met als resultaat ruim 700 deelnemers uit het hele land.

22 februari

RETO Toertochten & nieuw reglement inschrijfgeld eigen leden.

Voor alle vrijwilligers en leden van RETO die willen deelnemen aan de Winterbostocht 4 februari is deelame gratis. Doe je mee, meldt dat even via toerfietsen@reto-arnhem.nl voor het ontvangen van een speciale code te gebruiken voor je aanmelding via fietssport.nl. Deze oude regeling kan gaan veranderen, omdat het bestuur vrijwilligersinzet meer wil gaan belonen ten opzicht van leden die geen enkel vrijwilligerswerk doen. Je hoort hier vanuit het bestuur meer over.

18 januari

30 september Jeugd Baanwielren 3-daagse - inschrijving geopend

Meldt je ook aan voor de Jeugd Baanwielren 3-daagse! WV De Adelaar organiseert een baanwielren driedaagse in Apeldoorn van 30 september tot en met 2 oktober. Opzet en gedachte achter de Driedaagse is: trainen, onderlinge wedstrijden en leren. Ook met behulp van je ouders. Interesse om mee te doen, bel met René Engelen 06-57925117. Zie onder voor de inhoud van de driedaagse! Zie onder voor een kort programma-overzicht: Vrijdag 30 september 17.00 uur -Inschrijven + rugnummers uitgifte 17.45 uur Leenfiets ophalen voor renners die geen baanfiets hebben 18.00 uur installeren op het middenterrein in de vakken 18.40 uur Niet geaccrediteerde ouders verlaten het middenterrein Kennismaken met de baan vanaf 19.00 uur Einde vrijdagavond 21.00 uur Zaterdag 1 oktober 10.00-10.45 uur Ntb. 11.00 uur aanvang trainingsvormen wedstrijden 13.00 – 14.00 uur pauze 14.00-17.00 uur trainingsvormen en wedstrijden 17.00-18.00 uur pauze 18.00-21.00 uur wedstrijdvormen + jury Zondag 2 oktober 9.00-10.00 uur Clinic voor ouders 10.00-13.00 Derny-ochtend 13.00-14.00 Pauze 14.00-16.00 wedstrijden 16.00 huldigingen Bloemen van \Bloemenmagazijn Margriet 16.15 uur einde Driedaagse

27 augustus

Extra actie voor fietsmetingen bij Roelofs Fietsspeciaalzaak!

Twijfel jij of je goed op de fiets zit? Doe een Quick scan. Een fietspositionering kan veel blessures voorkomen. Een verkeerde fietspositie kan langdurige pijnklachten tot gevolgen hebben. Met de Quick scan variant van de complete fietspositionering, meten wij jouw houding op de meest belangrijke punten. Daarna kijken we samen, rekening houdende met jouw wensen hoe we de positie kunnen verbeteren. Ga je liever nog een stap verder? Doe dan een complete Retül bike fit. Bij een complete meting (Retül) zoeken we nog gedetailleerder naar de perfecte positie voor jou en gaan we net een stap verder. Daarnaast krijg je aan het eind van de fietsmeting de meetresultaten mee naar huis. * Duur voor een Quick scan: 45 min (prijs €75,-). * Duur complete Retül meting: 2½ uur (prijs €250,-). Speciaal voor RETO-leden gelden extra kortingen. Een voucher is je per email gestuurd op 20 juli en is geldig in 2022.

19 juli

RETO bijzonder - Patrick Bos

RETO Arnhem telt ruim vijfhonderdvijftig leden en die hebben allemaal een bijzonder verhaal. Vandaag in ‘RETO Bijzonder’: Patrick Bos.

23 juni

RETO bijzonder - traitlete Jeike Wallinga

RETO Arnhem telt ruim vijfhonderdvijftig leden en die hebben allemaal een bijzonder verhaal. Vandaag in ‘RETO Bijzonder’: triatlete Jeike Wallinga.

20 mei

Nieuwe website live!

Sinds 14 februari 2022 is de nieuwe RETO website is live. Hier zijn we erg trots op!

14 februari

CYQL App

In de afgelopen weken hebben een aantal RETO leden kennis gemaakt met de NTFU Cyql app. Cyql helpt fietsbonden en fietsclubs haar leden meer samen te laten fietsen én te zorgen voor efficiëntere communicatie binnen fietsclubs. Wil je weten wat de Cyql app is en wat je er allemaal mee kunt? Bekijk hier de video!

4 februari

Stand van zaken nieuwe wieleraccommodatie

Al meerdere jaren is RETO actief op zoek naar een nieuwe wieleraccommodatie (parcours + clubgebouw) in Arnhem. De parcours commissie doet daarin enorm goed werk. Belangrijkste aanleiding was de steeds beperktere beschikbaarheid van Sportcentrum Papendal op de dinsdagavond. Daarnaast is het voor de vereniging binding belangrijk dat we alle activiteiten vanuit één plek kunnen organiseren en we elkaar daar vaak ontmoeten. Nu is dat verspreid over verschillende locaties.

21 december