Toerfietsen

Kom toerfietsen bij RETO, voor iedereen toegankelijk! Leer nieuwe mensen en mooie routes in de omgeving van Arnhem kennen.

Kom toerfietsen bij RETO!

Toerfietsen is voor fietsers van elk recreatief niveau, van beginner tot meer ervaren fietser. Daarom zijn er verschillende snelheidsgroepen, van rustig trappen tot stevig doorfietsen. Gezellig samen fietsen, nieuwe mensen leren kennen en je conditie verbeteren.

Clubritten

Clubritten

Als toerfietser kun je tijdens onze zorgvuldig uitgekozen routes genieten van een afwisselend landschap met de nodige hoogteverschillen.

Voor alle niveaus

Voor alle niveaus

Er zijn vijf verschillende snelheidsgroepen zodat je als lid zelf kunt bepalen welke groep aansluit bij jouw wensen en ambities.

Meer dan alleen clubritten

Meer dan alleen clubritten

Naast de clubritten rijden we ook gezamenlijk toertochten in binnen- en buitenland.

Snelle info

Voor?
Recreatieve fietsers
Vanaf 18 jaar
Wat?
Clubritten
Voor alle niveaus
Wanneer?
Iedere dinsdag 19.00 uur en zondag 09.00 uur

Kom bij RETO toerfietsen!

Kom een keer mee toerfietsen

Kennismaken? Je mag altijd drie keer vrijblijvend meedoen voor je besluit of je lid wordt. Het lidmaatschap is heel vrijblijvend. Kom je af en toe mee toeren of elke week? Het kan allemaal.

Kom een keer mee fietsen

Word lid bij RETO

Ben je enthousiast geworden en wil je lid worden van RETO? Dan kun je je gelijk aanmelden. Nieuwe leden zijn het gehele jaar welkom, ook midden in het seizoen. Zodra we je aanmelding binnen hebben nemen we contact met je op.

Word nu lid!

Clubritten

Voor onze clubritten hebben we verschillende groepen samengesteld. Bekijk welke groep het beste aansluit bij jouw wensen en ambities. In de kalender kun je de GPX file downloaden en bekijken waar de ritten naar toe gaan!

Bekijk de verschillende groepen

Voorbereid de weg op

Het is samen uit en samen veilig weer thuis! Daar horen niet alleen regels bij voor op de fiets. Ook een goede voorbereiding is belangrijk. Lees hier onze tips zodat jij en je fiets in goede conditie zijn voor onze clubritten.

Voorbereiden op een clubrit

Gedragsregels clubritten en trainingen

Veiligheid is belangrijk. Samen uit en samen veilig weer thuis is ons motto. Hiervoor zijn (gedrags)regels erg belangrijk tijdens clubritten en trainingen. Lees daarom onze gedragsregels, zodat ook jij goed voorbereid bent.

Lees de regels

Samen op weg en nieuwe mensen ontmoeten!

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat kost het lidmaatschap?

Elk lid betaalt € 65,- per jaar lidmaatschap. Als RETO lid ben je automatisch lid van de NTFU.

Ben je daarnaast van plan wedstrijden te gaan rijden, dan kies je voor het KNWU-lidmaatschap. Voor deelname aan de toerriten en -tochten volstaat een basislidmaatschap, je hoeft dan geen KNWU lid te zijn.

Wat zijn voordelen van mijn lidmaatschap?

Je profiteert als lid van RETO van de volgende voordelen:

  • clubritten en trainingen op verschillende niveaus
  • dinsdagavond zomerritten
  • gratis deelname Dinsdagavond competitie Papendal
  • jouw optimale fietsafstelling mogelijk bij Fietsspeciaalzaak Roelofs
  • toegang tot RETO social media netwerkgroepen
  • clubkleding van Specialized tegen aantrekkelijke prijzen
  • gratis deelname aan RETO wedstrijden en toertochten
  • korting op sportvoeding via Fuel Your Club
  • NFTU en KNWU verzekeringen (afhankelijk van je type lidmaatschap)
Wat heb ik nodig om te beginnen?

Zorg voor een fiets die technisch in orde is. Lees daarvoor onze speciale pagina: voorbereiding op de clubritten. Daarnaast is het dragen van een helm tijdens trainingen en andere activiteiten verplicht.

Is clubkleding verplicht?

Het dragen van clubkleding is verplicht tijdens clubactiviteiten. Lees hier meer over clubkleding en het bestellen ervan.

Moet ik trainen om mee te kunnen doen aan de clubritten van RETO?

Nee, RETO kent verschillende snelheidsgroepen en verschillende ambitieniveaus van groepen kruissnelheid 34 km/u tot groepen met kruissnelheid 27 km/u en alles dat daar tussen zit. Ook de lengte van de clubritten wisselt per groep. Lees daar over meer op onze pagina clubritten.

Moet ik mij aanmelden om mee te kunnen doen aan een clubrit?

Nee, je kunt zelf bepalen wanneer je wel/niet mee doet aan een clubrit. Je hoeft je van tevoren niet aan te melden. Wanneer je van tevoren al weet dat je mee doet met de clubrit kunnen we alvast een inschatting maken van het aantal deelnemers. Je kunt dit laten weten via de CYQL app.

Ben je nog geen lid van RETO maar wil je eens meerijden? Meld je dan aan voor een proefrit.

Kan ik de route van de clubritten inladen op mijn fietscomputer?

Ja, in de kalender kun je de GPX routes van de clubritten vinden. Heb je vragen over het inladen van de GPX in je fietscomputer? stuur dan een mail aan toerfietsen@reto-arnhem.nl.

Hoe word ik wegkapitein?

Voor elke clubrit en groep zijn wegkapteins aanwezig. De wegkaptein zorgt voor de veiligheid van een groep. Hij/zij zorgt dat de verkeersregels en gedragsregels van RETO worden gevolgd en spreekt leden hierop aan als dit nodig is en ziet toe op de juiste snelheid van de groep.

Ieder toerlid krijgt een oproep om mee de te doen met de workshop ‘Veilig fietsen in een groep & rol wegkaptein’. We verwachten van onze leden dat je hier bij bij bent, voor je eigen veiligheid en die van andere RETO-leden. “Samen uit en samen zonder ongelukken weer thuis”.

Interesse om wegkapitein te worden? Neem dan contact op met Tim Lemmerlijn, zie contactgegevens onderaan de pagina.

Welke toertochten organiseert RETO zelf?

RETO organiseert zelf een toertocht op de weg in september. Dit is de Airborne klimtoertocht: https://www.fietssport.nl/toertochten/53816 met afstanden van 65km, 105km en 160 km

Daarnaast organiseert RETO twee MTB tochten. Dit zijn de Herfstbostocht en de Winterbostocht: https://www.fietssport.nl/toertochten/53704

Enthousiast geworden?

Vragen? Neem contact op

Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden bij de meest gestelde vragen? Neem dan contact met ons op!

Tim Lemmerlijn

Tim Lemmerlijn

Bestuurslid Toerfietsen