Vrouwenwielrennen

Ben je al enige tijd aan het fietsen (vanaf 2 x per week) of heb je al vele kilometers in de benen? Speciaal voor vrouwen organiseren we ritten en trainingen voor fietsers die sportief grenzen willen verleggen.

Kom wielrennen bij RETO!

We toeren en trainen samen, doen mee aan wedstrijden en spreken daarbuiten regelmatig af voor een rondje op de racefiets, crosser of mountainbike. Ben je al enige tijd aan het fietsen en hebt al vele kilometers in de benen? Bij RETO ben je van harte welkom, we hebben ritten en trainingen voor fietsers die sportief grenzen willen verleggen.

Vanaf 1 oktober gaat het winterseizoen in. Dan zijn er doordeweeks geen avondtrainingen meer. Er wordt dan op zondagen in clubritten met gemengde groepen gereden vanaf 9.00 uur vanaf ons clubhuis.

Hoe fanatiek ben jij?

Hoe fanatiek ben jij?

Fiets je al regelmatig? Kom bij RETO kennismaken met de wielersport. Wil je alleen recreatief fietsen of ook wedstrijden rijden? Je bepaalt het zelf!

Begeleide tochten

Begeleide tochten

We bieden van maart tot en met oktober begeleide dinsdagavond-trainingen aan vanaf 19.00 uur. Iedere dinsdag en zondag fietsen we ook met gemengde groepen routes tussen de 50 en 100 km. Met gezellige koffiestops. Is je basisconditie in orde, dan kan je meedoen.

Trainen en wedstrijden

Trainen en wedstrijden

Van april tot september bieden we op dinsdagavond vanaf 19.00 uur bij ons clubhuis ook trainingen aan. Hierbij wordt aandacht besteed aan onder andere fietstechniek en conditieverbetering.

Kom ook bij RETO!

Kom ook bij RETO!

Naast de vaste trainingen en ritten spreken we ook vaak af om samen te fietsen via een WhatsApp groep. Ook organiseren we door het jaar heen clinics, weekendjes weg en gezamenlijke deelnames aan toertochten.

Vrouwenwielrennen samengevat

Voor?
Speciaal voor vrouwen
Wat?
Wekelijkse duurritten en trainingen (zomer)
Wanneer?
Op dinsdag om 19.00 uur en zondag om 09.00 uur

Kom een keer proeftrainen

Kennismaken? Je mag altijd drie keer vrijblijvend meedoen voor je besluit of je lid wordt. Het lidmaatschap is heel vrijblijvend. Kom je af en toe mee trainen of elke week? Het kan allemaal!

Aanmelden proeftrainen

Word lid bij RETO

Ben je enthousiast geworden en wil je lid worden van RETO? Dan kun je je gelijk aanmelden. Nieuwe leden zijn het gehele jaar welkom, ook midden in het seizoen. Zodra we je aanmelding binnen hebben nemen we contact met je op.

Word nu lid!

Landelijke competitie vrouwenwielrennen

RETO is aangesloten bij de landelijke competitie Vrouwenwielrennen. Deze competitie biedt fanatieke wielrensters de kans om laagdrempelige wedstrijdjes te rijden, samen met (en tegen!) de andere trainingsgroepen in het land. Er zijn twee categorieën: een instapcategorie voor dames zonder wedstrijdervaring en een categorie voor de meer ervaren wedstrijdrensters. Om mee te doen is alleen een KNWU basislicentie nodig.

Lees meer op www.vrouwenwielrennen.nl

Gedragsregels clubritten en trainingen

Veiligheid is belangrijk. Samen uit en samen veilig weer thuis is ons motto. Hiervoor zijn (gedrags)regels erg belangrijk tijdens clubritten en trainingen. Lees daarom onze gedragsregels, zodat ook jij goed voorbereid bent.

Lees de regels

Samen met andere vrouwen fietsen

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat kost het lidmaatschap?

Elk lid betaalt € 65,- per jaar lidmaatschap. Als RETO lid ben je automatisch lid van de NTFU.

Ben je daarnaast van plan wedstrijden te gaan rijden, dan kies je voor het KNWU-lidmaatschap. Voor deelname aan de landelijke competitie vrouwenwielrennen volstaat een basislidmaatschap, je hoeft dan geen KNWU lid te zijn.

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?

Je profiteert als lid van RETO van de volgende voordelen:

 • clubritten en trainingen op verschillende niveaus
 • dinsdagavond zomerritten
 • gratis deelname Dinsdagavond competitie Papendal
 • jouw optimale fietsafstelling mogelijk bij Fietsspeciaalzaak Roelofs
 • toegang tot RETO social media netwerkgroepen
 • clubkleding van Specialized tegen aantrekkelijke prijzen
 • gratis deelname aan RETO wedstrijden en toertochten
 • korting op sportvoeding via Fuel Your Club
 • NFTU en KNWU verzekeringen (afhankelijk van je type lidmaatschap)
Wat heb ik nodig om te beginnen?

Zorg voor een fiets die technisch in orde is. Lees daarvoor onze speciale pagina: voorbereiding op de clubritten. Daarnaast is het dragen van een helm tijdens trainingen en andere activiteiten verplicht.

Is clubkleding verplicht?

Het dragen van clubkleding is verplicht bij alle clubactiviteiten. Lees hier meer over de clubkleding.

Wordt er in de winter ook getraind?

In de winterperiode stappen veel leden over op de mountainbike / veldritfiets / crosser, bekijk de mogelijkheden bij offroad. Er is geen aparte damesgroep in de winter.

 • Op zondag: clubritten op verschillende niveaus, vertrek om 9.30 uur vanaf het clubgebouw. Bekijk de kalender voor het schema.
 • Doorfietsen op de racefiets? ’s Avonds wielrennen in het donker? Op andere dagen MTB-en? Of op de ‘winterbanden’ over onverharde en verharde paden? In de winter spreken we vaak af via onze WhatsApp-groepen.
Kan ik ook met de mannen meefietsen?

Als je af en toe meer uitdaging zoekt of het gewoon leuk vindt voor de afwisseling, kun je natuurlijk ook met de mannen mee fietsen. Lees meer over de clubritten en de verschillende groepen.

Waar kan ik terecht voor advies over een racefiets?

Onze sponsor fietsspeciaalzaak Roelofs met Marc Roelofs en zijn bevlogen team helpen je graag met een passend advies met de beste merken als Specialized, Santos, BMC en Isaac.

Roelofs ondersteunt RETO naast financiële ondersteuning ook met het onderhouden van leenfietsen en advies/pasmogelijkheden van onze clubkleding in hun winkel aan de G.A. Nispenstraat 1 Arnhem.

Enthousiast geworden?

Vragen? Neem contact op

Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden bij de meest gestelde vragen? Neem dan contact met ons op!

Vacature

Contactpersoon vrouwenwielrennen