Lidmaatschap

Wil je lid worden van RETO, op deze pagina geven we je graag wat meer informatie over het RETO lidmaatschap. En advies over je instapniveau als toerlid.

Aanmelden

Overweeg je om lid te worden van RETO? Je bent het hele jaar welkom. Via onderstaande link kun je je direct aanmelden!

Jeugdleden t/m 18 jaar: Als je lid wordt melden we je automatisch aan bij de KNWU. Dat is inbegrepen bij je lidmaatschap. Vervolgens ontvang je daar verder bericht over. Onze jeugd coördinator zal voor een goed welkom ook contact met je opnemen. Een extra NTFU-lidmaatschap is niet nodig, tenzij je je fiets bijvoorbeeld wilt verzekeren.

Aspirant-toerrijders: ons advies is eerst een aantal keren 'op proef' te komen meefietsen met onze clubritten, omdat het instapniveau best hoog is bij RETO zoals de afstanden per clubrit, gemiddelde snelheid, nodige duurconditie en behendigheid in het rijden in groepen! Hiervoor kan je je aanmelden via de proeflink. Helaas kan je niet spontaan zomaar komen meerijden, vanwege de veiligheid van jezelf en anderen. Na je aanmelding voor proef fietsen is er eerst contact met een van de RETO-ambassadeurs om je op te vangen en wegwijs te maken bij RETO.

Licentierijders:

Je wordt automatisch ook lid van de KNWU bij je opgave. Of als je al KNWU-geregistreerd staat, geeft dat even apart nog aan met je licentienummer.

Direct aanmelden!

Vul alle gegevens in. Nadat de aanmelding is goedgekeurd krijg je een email met de ingevoerde gegevens en nemen we je aanmelding in behandeling. De verwerking van de aanmelding kan 5-10 werkdagen duren.

Contributie van WV RETO

Per 1 januari 2024 betaalt elk lid € 70,- per jaar lidmaatschap. Dit is inclusief het lidmaatschap bij de bond naar keuze (KNWU of NTFU). Geef bij je inschrijving aan bij welke bond je aangesloten wilt worden. Met een NTFU-lidmaatschap heb je automatisch een fiets- en ongevallenverzekering, recht op kortingen op toertochten en ontvang je periodiek tijdschrift (ben je al NTFU-lid, meld je af bij de NFTU anders betaal je dubbel).

Ben je een wedstrijdrijder, dan kies je voor het KNWU-lidmaatschap. Voor het rijden van wedstrijden heb je daarnaast nog een KNWU-licentie nodig (per jaar of dag). Je hebt de keuze uit drie soorten KNWU licenties afhankelijk van je plannen en wedstrijdambities. Lees daarover meer op deze pagina. Kies je voor zowel een NTFU- als KNWU-lidmaatschap (dubbellidmaatschap), dan betaal jaarlijks € 105,-.

Voor aanmeldingen na 1 juli betaal je de helft van het lidmaatschapsgeld, dus €35,- voor een enkel lidmaatschap en €52,50 voor het dubbellidmaatschap.

RETO kan niet zonder vrijwilligersinzet. Daarom vragen we je bij aanmelding voor welke vrijwilligersactiviteit(en) je eventueel oproepbaar bent. Wil je geen vrijwilligerswerk doen, dan kun je dat aangeven. Je betaalt dan wel een extra toeslag van €35,- per jaar.

Voordelen lidmaatschap

Je profiteert als lid van RETO van de volgende voordelen:

 • clubritten en trainingen op verschillende niveaus
 • dinsdagavond zomerritten
 • gratis deelname Dinsdagavond competitie Papendal (afhankelijk van je type lidmaatschap)
 • jouw optimale fietsafstelling mogelijk bij Fietsspeciaalzaak Roelofs
 • toegang tot RETO social media netwerkgroepen
 • clubkleding van Specialized tegen aantrekkelijke prijzen
 • gratis deelname aan RETO wedstrijden en toertochten (afhankelijk van je type lidmaatschap)
 • korting op sportvoeding via Fuel Your Club
 • NFTU en KNWU verzekeringen (afhankelijk van je type lidmaatschap)

Opzeggen en/of wijzigen lidmaatschap

Het opzeggen van een lidmaatschap kun je zelf aangeven via ons ledenportaal (lidgegevens, tabblad 'Opzeggen') of per email via ledenadministratie@reto-arnhem.nl

Opzeggingen moeten vóór het einde van het lopende kalenderjaar zijn verwerkt; dit geldt tevens voor het stopzetten van NTFU- en KNWU lidmaatschappen. Opzeggingen moeten derhalve altijd voor 15 december van een kalenderjaar ontvangen zijn. Indien later wordt opgezegd, is men in het nieuwe jaar nog contributie plichtig.

Ben je al lid en wil je bijvoorbeeld naast een NTFU lidmaatschap ook KNWU lid worden, of andersom, stuur dan even een mail met je verzoek tot uitbreiding naar ledenadministratie@reto-arnhem.nl

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik aan een NTFU-ledenpas?
Als RETO-lid krijg je standaard een digitale ledenpas van de NTFU, zodat je bijvoorbeeld bij een toertocht kunt aantonen dat je lid bent en dus extra inschrijfgeld-korting kunt krijgen. Er zijn drie manieren waarop je dit kunt aantonen:

 • Digitale ledenpas | Je vindt je digitale ledenpas op je profielpagina op Fietssport. Tip: maak een snelkoppeling op je smartphone, zodat je de barcode altijd bij de hand hebt.
 • Uitprinten | Ook kun je ervoor kiezen om jouw ledenpas zelf uit te printen. Ga naar Mijn producten en kies voor de optie Printbare Scan & Go-pas downloaden.
 • Plastic ledenpas (creditcard formaat) kopen | Tot slot kun je voor € 5,- een ledenpas kopen. De pas kun je aanvragen via Mijn producten, onder het kopje Plastic Scan & Go-pas aanvragen.

Hoe kom ik aan een KNWU-ledenpas?
De KNWU stuurt uiteindelijk jouw licentie naar het opgegeven huisadres, maar de licentie is ook direct beschikbaar in jouw profiel in MijnKnwu. Je kan de pas via deze weg eventueel ook zelf uitprinten of downloaden als PDF.