Dinsdagavond competitie

RETO organiseert van april tot september op dinsdagavond trainingswedstrijden. Locatie is het wielerparcours op Nationaal Sportcentrum Papendal (bij Arnhem).

Doel van de competitie

Doel is om wielrenners, die (te) weinig in de gelegenheid zijn om in het weekend een wedstrijd te rijden, of wielrenners die het niveau van de reguliere KNWU wedstrijden (nog) niet aan kunnen, kans te geven hun wedstrijden te rijden en ervaring op te doen. Bovendien is de competitie toegankelijk voor RETO leden maar ook niet-RETO leden kunnen zich aanmelden en inschrijven.

Wanneer en hoe laat is de dinsdagavond competitie?

De eerste gelegenheid daartoe,begin april, staat vermeld op de activiteitenkalender van onze website. https://www.reto-arnhem.nl/activiteiten

De start is om 19.15uur en plaats zijn dezelfde als jullie gewend zijn: Papendal.

In beginsel wordt er elke week gereden, tenzij anders aangegeven op de website of op de website van de KNWU.

Afgelastingen en jaarschema

Afgelastingen door bijvoorbeeld onweer enz. worden bekend gemaakt op onze Facebook-pagina. Check voor het wedstrijdschame onze clubkalender https://www.reto-arnhem.nl/activiteiten

Inschrijving en voorwaarden

 • Vooraf inschrijven kan via mijn KNWU. Schrijf je zoveel mogelijk in via mijn KNWU, dit scheelt de organisatie veel werk op dinsdag voor de start.
 • Voor iedereen, ook voor RETO leden, geldt dat een startlicentie bij de KNWU minimaal verplicht is. KNWU basislidmaatschap of NTFU lidmaatschap is niet voldoende en kan niet mee gereden worden. Zie ook: https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/startlicentie
 • Jurering en finish geschiedt op zicht.
 • We rijden wederom in de volgende categorieën:
  A: 19.15u elite, beloften, amateurs, junioren - ong. 1u30min koers;
  B: 19.15u masters, sportklasse, startlicenties - ong. 1u15min koers;
  C: 19.15u nieuwelingen, dames - ong. 1u koers.

Betaling

 • Inschrijfgeld: €5 per wedstrijd
 • Voor RETO-leden speciale aanbod: € 25,- voor heel seizoen
 • Borg: €10 voor het rugnummer.
 • Betaling kan cash

Inschrijving en ophalen rugnummers

Dit vindt plaats op de parkeerplaats bij aanrijden van het parcours op Papendal. Inschrijving gebeurt op wedstrijd basis. Het rugnummer houd je het seizoen bij je en daarmee kun je ook in de volgende wedstrijden starten. En je levert hem aan het einde weer in tegen retour van de borg € 10,-.

De volgende regels gelden:

 • Absoluut verbod om op het parcours te komen voordat de jeugdtrainingen zijn afgelopen!
 • De enige toegestane toegang is de toegang via de hoofdingang van Papendal en rechtdoor tot de parkeerplaats via de Papendallaan. Je gaat ook niet links- of rechtsaf want die routes zijn gereserveerd voor andere verkeersstromen. De toegang via de Sportlaan (zuidkant Papendal) is niet toegestaan en wellicht ook afgesloten.
 • Verzamelen en afhalen rugnummer (eerste keer) en/of melden dat je mee wilt doen: bij de parkeerplaats vóór het hek op de hoek van het parcours.
 • Pas als de trainers van de jeugd aan wedstrijdleider Fred Langenkamp het sein ‘parcours vrij’ hebben gegeven, kun je het parcours op en je naar de start begeven. Dit is pas na 19.00u. De jeugd verlaat het parcours dan via de noord-westelijke uitgang van het parcours en kan zo terug naar de parkeerplaats waar jullie dan zijn vertrokken.
 • Wie zich niet houdt aan deze regels krijgt één waarschuwing en wordt bij herhaling in het seizoen verder uitgesloten van deelname waarbij er geen recht is op restitutie van het inschrijfgeld.

  Meer info: https://www.reto-arnhem.nl/dinsdagavond-competitie