KNWU licentie

Lees hier alles over de verschillende soorten KNWU-licenties en de aanvraag ervan.

Soorten KNWU-licenties

Je hebt de keuze uit drie soorten KNWU-licenties afhankelijk van je plannen en wedstrijdambities:

  • wil je de wedstrijdsfeer, de spanning en je talent eens meten in een FUNklasse-of (inter)clubwedstrijd, dan is een dag-startlicentie een prima keuze.
  • wil je meer frequent meedoen aan laagdrempelige wedstrijden waarbij je niet direct veel wedstrijdervaring nodig hebt, dan biedt een startlicentie uitkomst voor FUNklasse- of (inter)clubwedstrijden. Met deze wedstrijden kun je ervaring opdoen om later mogelijk deel te nemen aan nationale wedstrijden.
  • voor de RETO-toppers is er een nationale wedstrijdlicentie, zodat je naast clubwedstrijden ook kunt meedoen aan landelijke wedstrijden op hoger niveau. Het instapniveau hiervoor is Sportklasse en een niveau hoger is Amateur.
  • Heb je nog grote wedstrijdambities en wil je als belofterenner of elite renner uitkomen voor RETO, dan kan dat ook. Hiervoor hebben wij een samenwerkingsverband met Dutch Food Valley Cycling Team – dit is een samenwerking met vier andere verenigingen binnen de regio Gelderse vallei. Dit team is er voor Elite-/Beloftenrenners die de ambitie hebben een nationaal en internationaal programma te rijden. Wil je hier meer over weten, kijk naar https://dfvct.eu/Of neem contact op met wielrennen@reto-arnhem.nl of bel met Pieter Frolichs bestuurslid wedstrijdrenners 06-29395166.
  • Het kan zijn dat je voor het verlenen van een start- of wedstrijdlicentie een sportmedische keuring dient te ondergaan. Immers gezondheid staat voorop. De kosten van deze keuring zijn voor eigen rekening.
  • De licentieprijzen variëren tussen van € 30,60 (starlicentie) tot € 129,60 (amateur)
  • tip: indien je voor een extra NTFU-lidmaatschap kiest, is je fiets tot €1.000 verzekerd. Zie ook de voordelen bij onze toer-lidmaatschap. Je betaalt dan voor RETO+KNWU+NTFU lidmaatschap een all-in bedrag van €100,- per jaar.

Hoe vraag ik een KNWU-licentie aan?

Nadat je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ontvangen van RETO, open je eerst Mijn KNWU-account. Registreren bij MijnKNWU kan via: https://mijn.knwu.nl/registreren

Lees vervolgens ter voorbereiding op je licentieaanvraag Checklist aanvraag wedstrijdlicentie‍. Een stappenplan voor de aanvraag kun je hier vinden: Stappenplan aanvragen wedstrijdlicentie‍.

Hoe kom ik aan een KNWU-ledenpas?

De KNWU stuurt uiteindelijk jouw licentie naar het opgegeven huisadres, maar de licentie is ook direct beschikbaar in jouw profiel in MijnKnwu. Je kan de pas via deze weg eventueel ook zelf uitprinten of downloaden als PDF.