Airborne Klimtocht heeft NTFU keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’

woensdag 22 februari 2023

Winterbostocht krijgt speciaal NTFU keurmerk!


5 februari organiseerden RETO en Airborne MTB met veel succes de Winterbostocht. Met dit jaar voor het eerst een 100km mtb- en 70 km gravelroute. Beide uitbreidingen van het programma bleken een grote aantrekkingskracht te hebben met als resultaat ruim 700 deelnemers uit het hele land.

Er zijn die dag veel spontane complimenten door de organisatie in ontvangst genomen rondom de gehele organisatie en de prachtige routes. Het was een topdrukte in en rondom ons clubhuis. Tijdens deze editie was er speciale aandacht voor de Buitencode van de NTFU ‘Ruimte voor elkaar sportief gebaar’. De NTFU zorgde voor speciale Buitencode pasjes, posters en ondersteunende teksten. De Gelderlander besteedde met twee artikelen en een live verslag hier ruim aandacht aan hoe wandelaars, ruiters en fietsers samen het recreëren in de bossen nog aangenamer kunnen maken. https://www.gelderlander.nl/arnhem/honderden-deelnemers-arnhemse-fietstocht-krijgen-gedragsregels-voor-in-het-bos-ik-vind-het-wel-nodig~ae7766af/

Ook Fietsport.nl was aanwezig deze dag om met een helmcamera verslag te doen van uitdagende en afwisselende routes: Instagram.com/reel/CoPjgzXAq5d/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D

Verenigingen die toertochten organiseren kunnen het exclusieve NTFU keurmerk Extra Goed Geregeld ontvangen en verder in communicatie uitdragen. Dit keurmerk wordt door de NTFU actief uitgedragen in de toerkalender. In alle beoordelingen en op meer dan twintig verschillende onderdelen heeft RETO samen met MTB Arnhem ruimschoots voldaan aan de eisen en hebben we dit NTFU keurmerk recent in ontvangst mogen nemen. Alle eer en felicitaties voor en aan de commissieleden met Daan Krabbendam, Thijs van Amersfoort, Joris de Lint, Marcel Verberk, Merlijn Visser en Tim Lemmerlijn. Het was een prachtige dag voor MTB Arnhem en RETO! september jl. is de NOC-NSF Nationale Sportweek van start gegaan met onze Airborne Klimtocht & Ladys Ride Along. Hartelijk dank aan alle deelnemers voor jullie bijdrage en steun aan het goede doel! En onze sponsoren Clif en Brouwerij Durs met het speciaal biertje Lazy King voor hun extra bijdrage! Daarnaast een speciale dank aan alle vrijwilligers die er dit jaar weer samen een succes van hebben gemaakt, ondanks de regen was het een sfeervolle en gezellige dag!

Tevens is onze tocht beoordeeld door een NTFU-kwaliteitsadviseur. Onze tocht voldeed aan alle eisen voor het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’ en mag in alle uitingen gebruikt worden. De NTFU feliciteert RETO met het behaalde resultaat!

De Ladysclinic Ride Along was ook een zeer gezellig event. Met dank aan de extra sponsering door Sportbedrijf Arnhem en Provincie Gelderland is er een mooie tocht gereden grotendeels over de SIMAC LADIES TOUR parcours op en rondom de Posbank. De dag werd afgesloten met een heerlijke lunch in het clubhuis verzorgd door de kantinecommissie.