Dinsdagavond competitie start op a.s. dinsdag 11 april

dinsdag 11 april 2023

We gaan weer start met met onze Dinsdagavondcompetitie. De eerste gelegenheid daartoe is as dinsdag 11 april , om 19.15u. Tijd en plaats zijn dezelfde als jullie gewend zijn: Sportpark Papendal in Arnhem.

In beginsel wordt er elke week gereden, tenzij anders aangegeven op de website of op de website van de KNWU. Dinsdagen waarop geen wedstrijden georganiseerd (vooralsnog!):

 • Worden nog nader bekend gemaakt

Nieuw dit jaar: Vooraf inschrijven via mijn KNWU. Schrijf je zoveel mogelijk in via mijn KNWU, dit scheelt de organisatie veel werk op dinsdag voor de start, ook omdat we dit jaar voor het eerst met transponders willen gaan rijden. We rijden wederom in de volgende categorieën:

 • A: elite, beloften, amateurs, junioren - ong. 1u30min koers;
 • B: masters, sportklasse, startlicenties - ong. 1u15min koers;
 • C: nieuwelingen, dames - ong. 1u koers.

Inschrijfgeld: €5 per wedstrijd
Borg: €10 voor het rugnummer.
Beiden ter plekke contant te voldoen.

Voor iedereen, ook voor RETO leden, geldt dat een startlicentie bij de KNWU minimaal verplicht is. KNWU basislidmaatschap of NTFU lidmaatschap is niet voldoende en kan niet mee gereden worden. Zie ook: https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/startlicentie Inschrijving en ophalen rugnummers vindt wederom plaats op de parkeerplaats. Inschrijving gebeurt op wedstrijd basis. Het rugnummer houd je dit seizoen bij je en daarmee kun je ook in de volgende wedstrijden starten. En je levert hem aan het einde weer in tegen retour van de borg € 10,-. Dit jaar zijn er weer bloemen voor de winnaars.

Regels
Net als afgelopen jaar gelden de volgende regels:

 • Absoluut verbod om op het parcours te komen voordat de jeugdtrainingen zijn afgelopen!
 • De enige toegestane toegang is de toegang via de hoofdingang van Papendal en rechtdoor tot de parkeerplaats via de Papendallaan.
 • Je gaat ook niet links- of rechtsaf want die routes zijn gereserveerd voor andere verkeersstromen. De toegang via de Sportlaan (zuidkant Papendal) is niet toegestaan en wellicht ook afgesloten.
 • Verzamelen en afhalen rugnummer (eerste keer) en/of melden dat je mee wilt doen: bij de parkeerplaats vóór het hek op de hoek van het parcours.
 • Pas als de trainers van de jeugd aan wedstrijdleider Fred Langenkamp het sein ‘parcours vrij’ hebben gegeven, kun je het parcours op en je naar de start begeven. Dit is pas na 19.00u. De jeugd verlaat het parcours dan via de noordwestelijke uitgang van het parcours en kan zo terug naar de parkeerplaats waar jullie dan zijn vertrokken.
 • Wie zich niet houdt aan deze regels krijgt één waarschuwing en wordt bij herhaling dit seizoen verder uitgesloten van deelname waarbij er geen recht is op restitutie van het inschrijfgeld.
 • Daarnaast geldt uiteraard: als je hoest of je niet lekker voelt blijf je thuis.