Herfstbostocht in de pers: samen het goede voorbeeld!

maandag 6 november 2023

π‡πžπ«πŸπ¬π­π›π¨π¬π­π¨πœπ‘π­: π†π«π¨πžπ­πžπ§ 𝐒𝐧 𝐩π₯𝐚𝐚𝐭𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐫𝐠𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐨𝐩 𝐑𝐞𝐭 π›π¨π¬π©πšπ

Het was onverwacht droog en zonnig afgelopen zaterdagochtend, een enorme meevaller voor onze Toertochtcommissie en de 60 actieve vrijwilligers van Airborne MTB en RETO.Met een record aantal daginschrijvers van 185 kwam het totaal aantal deelnemers op bijna 500. Een prachtig resultaat met vele spontane complimenten voor de gehele organisatie van gefinishte deelnemers.

De ArnhemseBosFietsCoalitie heeft afgelopen jaar in goed overleg met de gemeente Arnhem, boswachters, de bewoners, natuur-belangenbehartigers, manegehouders & ruiters en wandelaars in en rondom Schaarsbergen een werkbare oplossing gevonden om het bosfietsen, wandelen en paardrijden samen te reguleren. Zodat vele bospaden openblijven voor bosfietsers en onze toertochten door dit unieke natuurgebied kunnen blijven plaatsvinden. Afgelopen zaterdag hebben we met gemeente Arnhem, wielerbond NTFU, alle betrokkenen Γ©n bijzondere gasten een extra statement gemaakt.

RecreΓ«ren in de bossen betekent elkaar ontmoeten. Daarom hebben we samen het goede voorbeeld gegeven door ondertekening van de landelijke Buitencode-campagne 'Ruimte voor elkaar, sportief gebaar'.

Immers een positief gebaar bij ontmoetingen in het bos (en op de weg) doet wonderen.

Onder begeleiding van twee herauten met trompet te paard van Stal Mansour hebben wethouder sport Bob Roelofs, MTB Olympisch kampioen Bart Brentjes en Maarten Tjallingi, oud-profrenner en fietsburgemeester van Arnhem, samen met alle andere gasten en deelnemers hun handtekening gezet onder de Buitencode. Zelfs Annemiek:)

Aan alle vrijwilligers en gasten die hebben meegedaan aan deze mooi dag dank je wel.

En een extra bedankje voor de sponsoren EightMedia, Fietsspeciaalzaak Roelofs, Ekris BMW&MINI , BYENutrition voor hun sportsupplementen en CyclOn Bike Care voor de technische ondersteuning en wasstraat.

Onze clubfotograaf Diederik Mittendorp laat ons nog even nagenieten.