Succes bij Omloop van Schoonderlogt

maandag 28 maart 2022

Wat een prachtige koers hebben we mogen zien en beleven op zondag 27 maart. De eerste editie van de Omloop van Schoonderlogt in Homoet in Elst was een groot en zonnig succes!

Met een sterk en volgeboekt deelnemersveld (200) uit het gehele land voor zowel de A- als B-groep. En dat ze er allemaal veel zin in hadden na twee jaar wachten bleek ook wel, met ruim 55 km/h werd de eerste ronde van bijna 5 km afgelegd en alles op een lint.

In de B-groep wisten halverwege vijf renners te ontsnappen waarvan drie RETO-renners, Gaby van Caulil, Koen van Lochem en Marten Koster. De samenwerking verliep voorspoedig in de groep en het achtervolgende peloton kwam niet verder dan op 40 seconden terug. In de laatste ronde was de demarrage van Koen er voor de rest er 1 teveel en kwam hij solo juichend over de finish. Marten sprintte naar een knappe 2e plaats en Gaby naar plek 4. En geweldige start voor het seizoen voor RETO.

In de A-groep heerste het beloftenteam Dutch Food Valley Cycling waarin RETO participeert samen met AXA Valleirenners, R&TC Groenewoud, WV Ede en JvR de Batauwers. Ook hier een kopgroep met drie man die halverwege wisten te ontsnappen met daarbij Kevin Nooijen en Adriaan Janssen van ‘onze’ DFVC. In het peloton werd kundig afstop werk verricht door hun andere teamgenoten en in de eindsprint wist Kevin te winnen en werd Adriaan knap 3e.

Gezien de vele zeer positieve reacties zal de Omloop jaarlijks een vaste plek gaan krijgen op de KNWU-kalender. De uitslagen zijn:

A Peloton (88 km – gemiddeld 44,4 km/h)
1. Kevin Nooijen
2. Steyn Lamberink
3. Adriaan Janssen

B peloton (64 km – gemiddeld 43,2 km/h)
1. Koen van Lochem
2. Marten Koster
3. Ben van Egmond

Namens RETO een speciale dank aan de gemeente Overbetuwe, RN7, alle omwonenden rondom het parcours, sponsoren en vrijwilligers.