Alles wat je over RETO wilt weten

De vereniging

Wielervereniging RETO; passie voor fietsen! RETO is een actieve wielervereniging uit Arnhem met meer dan 550 leden. Een vereniging voor mensen die fietsen in de eerste plaats een gezonde vorm van vrijetijdsbesteding vinden. Het clubgebouw van RETO staat midden in één van de mooiste fietsomgevingen van Nederland. Denk aan de Posbank, de Emmapiramide, de Lange Juffer en vele andere mooie beklimmingen in een bosrijke omgeving. Een prachtige plek voor trainingen, clubritten en wedstrijden onder professionele begeleiding!

Lees meer

Lidmaatschap

Wil je lid worden van RETO, op deze pagina geven we je graag wat meer informatie over het RETO lidmaatschap. En advies over je instapniveau als toerlid.

Lees meer

Het bestuur

Maak hieronder kennis met de enthousiaste bestuursleden van RETO.

Lees meer

Sponsoren

Een wielerclub als RETO kan niet zonder sponsoren; sterker nog: wij zijn afhankelijk van sponsoren om de club goed te laten draaien. Het geeft ons de mogelijkheid om te voorzien in talentontwikkeling, gedegen onderhoud, om goede materialen aan te schaffen, en – niet onbelangrijk – om wedstrijden en toertochten te ontplooien. En dit alles werkt twee kanten op: een levendige, goed functionerende RETO genereert meer aandacht voor zijn sponsoren.

Lees meer

Sociale veiligheid

Naar een veilige en sociale wielervereniging RETO RETO wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met de wielersport. Ongewenst, grensoverschrijdend gedrag tolereren wij niet binnen onze vereniging. RETO wil actief werken aan de bewustwording bij sporters, begeleiders, trainers en ouders/verzorgers op dit vlak. RETO moet namelijk een ontmoetingsplaats zijn en blijven waar sporters gezamenlijk met plezier en voldoening kunnen sporten. In het kort betekent dit het volgende voor iedereen die betrokken is bij RETO: o We tellen allemaal mee o We respecteren dat mensen verschillend zijn o We zijn zuinig op andermans en eigen spullen o We laten gedrag zien wat we zelf als prettig ervaren o We respecteren elkaars grenzen, dus niet te dichtbij en handen thuis o We zorgen voor elkaar, ook als het lastig is Hieronder werken wij onze regels en ons beleid verder uit.

Lees meer

Vertrouwenscontactpersoon

RETO wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met de wielersport. Discriminatie, pesterijen, seksuele intimidatie, agressie en ongepast gedrag tolereren wij niet binnen onze vereniging. Daarom hebben we omgangsregels opgesteld. • We tellen allemaal mee. • We respecteren dat mensen verschillend zijn. • We zijn zuinig op andermans en eigen spullen. • We laten gedrag zien wat we zelf als prettig ervaren. • We respecteren elkaars grenzen, dus niet te dichtbij en handen thuis. • We zorgen voor elkaar, ook als het lastig is.

Lees meer

Kampioenen, ereleden en leden van verdiensten

Al onze leden zijn bijzonder. Maar enkele leden verdienen vanwege hun inspanningen voor WV RETO een extra vermelding! En natuurlijk zijn we ook trots op de bijzondere prestaties en kampioenschappen van (oud) RETO-leden. Hieronder staan onze ereleden, leden van verdienste en kampioenen vermeld.

Lees meer

Vrijwilligerswerk

Leden zijn RETO Als vereniging kunnen we alleen bestaan met hulp en inzet van onze leden. We hopen dan ook dat je ons wil helpen onze mooie vereniging draaiende te houden! Om elkaar en alle deelnemers aan onze jaarlijkse wielerevenementen een mooie belevenis te gunnen, kun je bij RETO op verschillende manieren vrijwilligerswerk doen: in het bestuur, in een commissie of voor ‘hand- en span’ taken bij onze evenementen.

Lees meer

Historie

Wielrennen in Arnhem, hoe het begon De wielersportgeschiedenis van Arnhem gaat terug tot 1883. Het is in dat jaar dat de wielerclub "De Zwaluw" wordt opgericht in navolging van andere plaatsen in Nederland. De wielrennerij of eigenlijk "het fietsen" is dan sterk in opkomst.

Lees meer

Bezoekadres

Waar is het RETO clubgebouw te vinden? Sportpark 't Cranevelt ligt in Arnhem-Noord in het middelpunt van de driehoek dierentuin Burgers' Zoo, het Nederlands Openlucht Museum en ziekenhuis Rijnstate. Bezoekadres: Sportpark 't Cranevelt Daam Fockemalaan 5 6815 DL Arnhem Website: www.reto-arnhem.nl Bekijk op Google Maps

Lees meer