Alles wat je over RETO wilt weten

De vereniging

De vereniging

Wielervereniging RETO; passie voor fietsen! RETO is een actieve wielervereniging uit Arnhem met meer dan 550 leden. Een vereniging voor mensen die fietsen in de eerste plaats een gezonde vorm van vrijetijdsbesteding vinden. Het clubgebouw van RETO staat midden in één van de mooiste fietsomgevingen van Nederland. Denk aan de Posbank, de Emmapiramide, de Lange Juffer en vele andere mooie beklimmingen in een bosrijke omgeving. Een prachtige plek voor trainingen, clubritten en wedstrijden onder professionele begeleiding!

Lees meer

Lidmaatschap

Lidmaatschap

Iedereen kan lid worden van RETO, op deze pagina geven we je graag wat meer informatie over het RETO lidmaatschap.

Lees meer

Het bestuur

Het bestuur

Maak hieronder kennis met de bestuursleden van RETO. Er is momenteel een vacature voor een bestuurslid met betrekking tot de portefeuille 'Interne zaken'.

Lees meer

Sponsoren

Sponsoren

Een wielerclub als RETO kan niet zonder sponsoren; sterker nog: wij zijn afhankelijk van sponsoren om de club goed te laten draaien. Het geeft ons de mogelijkheid om te voorzien in talentontwikkeling, gedegen onderhoud, om goede materialen aan te schaffen, en – niet onbelangrijk – om wedstrijden en toertochten te ontplooien. En dit alles werkt twee kanten op: een levendige, goed functionerende RETO genereert meer aandacht voor zijn sponsoren.

Lees meer

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

RETO wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met de wielersport. Discriminatie, pesterijen, seksuele intimidatie, agressie en ongepast gedrag tolereren wij niet binnen onze vereniging. Voor RETO zijn respect, veiligheid en aangepast gedrag heel belangrijk.

Lees meer

Ereleden, leden van verdienste en onze kampioenen!

Ereleden, leden van verdienste en onze kampioenen!

Al onze leden zijn bijzonder. Maar enkele leden verdienen vanwege hun inspanningen voor WV RETO een extra vermelding! En natuurlijk zijn we ook trots op de bijzondere prestaties en kampioenschappen van (oud) RETO-leden. Hieronder staan onze ereleden, leden van verdienste en kampioenen vermeld.

Lees meer

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Leden zijn RETO Als vereniging kunnen we alleen bestaan met hulp en inzet van onze leden. We hopen dan ook dat je ons wil helpen onze mooie vereniging draaiende te houden! Om elkaar en alle deelnemers aan onze jaarlijkse wielerevenementen een mooie belevenis te gunnen, kun je bij RETO op verschillende manieren vrijwilligerswerk doen: in het bestuur, in een commissie of voor ‘hand- en span’ taken bij onze evenementen.

Lees meer

Historie

Historie

Wielrennen in Arnhem, hoe het begon De wielersportgeschiedenis van Arnhem gaat terug tot 1883. Het is in dat jaar dat de wielerclub "De Zwaluw" wordt opgericht in navolging van andere plaatsen in Nederland. De wielrennerij of eigenlijk "het fietsen" is dan sterk in opkomst.

Lees meer

Bezoekadres

Bezoekadres

Waar is het RETO clubgebouw te vinden? Sportpark 't Cranevelt ligt in Arnhem-Noord in het middelpunt van de driehoek dierentuin Burgers' Zoo, het Nederlands Openlucht Museum en ziekenhuis Rijnstate. Bezoekadres: Sportpark 't Cranevelt Daam Fockemalaan 5 6815 DL Arnhem Telefoon: 026 - 4420087 Website: www.reto-arnhem.nl Bekijk op Google Maps

Lees meer